Wednesday, November 28, 2012

Förbannade zombies!

Kolla först på det här klippet.

"You tie your shoes, put on your headphones, take your first steps outside. You’ve barely covered 100 yards when you hear them. They must be close. You can hear every guttural breath, every rattling groan - they’re everywhere. Zombies. There’s only one thing you can do: Run" 
- från Google Plays beskrivning av Zombies, Run! 

Det är ju en helt underbar idé för intervallpass och jag köpte Zombies, Run! i helgen och har kört två pass, i dagsljus. Jag tror inte jag sprungit så strukturerat och intensivt tidigare. När zombierna närmar sig och man hör andningen, instruktionerna och musiken ökar man farten helt ofrivilligt och pulsen når lätt 90-95 % innan faran är över. Ett suveränt intervall- eller fartlekspass helt enkelt.
 
Allt väl så långt. Ända till ikväll! Jag är vanligtvis inte särskilt rädd för mörker, men idag var jag tvungen att avbryta min runda i Bokskogen för att jag höll på att skita ner mig av skräck!

Efter jobbet packade jag ner det nödvändigaste och åkte till Torups slott för att springa ett par varv på elljusspåret där. Jag tog med mig pannlampan mest för att ha som back up om några lyktor inte funkade. Efter 2,5 km kan man vika av ut på en sjukilometers runda där det inte finns ljus, men eftersom jag hade pannlampan med mig tänkte jag inte mer på det. Efter bara kanske fem hundra meter kom jag att tänka på zombiespelet, hörde plötsligt låga, konstiga ljud och såg klart och tydligt, i skenet från pannlampan, zombies som gick omkring i skogen. Så jäkla fånigt egentligen, jag kanske inte skulle erkänna det här, men jag satte nog nytt världsrekord på 500 meter, Michael Johnson hade inte haft en chans!! Jag sprang till och med med pannlampan på elljusspåret. Tillbaka till bilen! Snabb koll i baksätet för att säkerställa att ingen zombie slunkit in när jag öppnade dörren och sedan rivstart mot Malmö och säkerheten!

Just nu vet jag inte om det är värt det, kanske jag skulle radera spelet från mobilen? Alternativet är att sluta springa i skogen efter det blivit mörkt och det vill jag inte. Bättre att låtsas som om kvällens händelse var en ond dröm!

 I USA (var annars?) finns en serie Zombie lopp som heter Run for your lives, 5 kilometer hinderbana där man stöter på zombier hela tiden längs med banan. Alla deltagare får ett bälte med flaggor som man ska fästa i midjan och sedan springa, hoppa, ducka och utmanövrera zombiesarna, allt för att undvika att zombierna tar banden.

"There will be a start line, and a finish line, but what happens in between is up to you. There are multiple routes to reach the finish. Choose wisely, or your 5k might turn into a 10k."

Om du förlorar alla flaggorna betyder det att du blivit infekterad av zombieviruset och du har förlorat!

Det här ser riktigt proffsigt ut och jag skulle utan att blinka, och trots kvällens skräckupplevelse, ställa mig på startlinjen om det hade funnits ett zombie run på närmre håll.Är det någon som vet om det här finns i Sverige eller om det finns planer?

1 comment:

  1. Några dagar sent ute men det verkar som att det blir repris nästa år - den 17/8 2013 hölls ett "Zombierun" i Sävar (utanför Umeå), den första i Norden. 5km hinderbana med hungriga zombies som alla är ute efter löparnas liv!
    https://www.facebook.com/ZombierunSverige

    ReplyDelete