Sunday, April 7, 2013

Sista löppasset innan Ultra Mallorca

Ännu en helg, ännu en omgång backar att springa. Idag gick turen till Söderåsens nationalpark där en av rundorna börjar med en brant backe på ungefär 200 meter, rundan fortsätter med en skönt böljande stig längs en höjd och en nedförsbacke och avslutas med uppskattningsvis 2 km spånglöpning i lätt nedförsbacke längs med en bäck. Sammanlagt 4 km skön löpning som blev ännu bättre tack vare vårsolen! Efter första varvet kände jag ingen smärta alls i knät, tog ett varv till och sen ett tredje innan det var dags för att käka den medhavda lunchen. Precis när jag satte mig i bilen för att åka hem började det mulna till och ett kortvarigt regn föll. Tur!

Nu är det 13 dagar kvar innan loppet på Mallorca och konditionsmässigt kan jag inte påverka så mycket längre. Dagens 12 km blev därför det sista löppasset innan den 20 april. Jag ska däremot köra lite alternativträning, spinning, styrketräning, vandring och landsvägscykling (Sa Calobra-stigningen bla.).

Nu när jag väl har hittat en träningsform och tävlingar som jag tycker om, nämligen stig och bergslöpning, tänker jag inte riskera liv och hälsa genom att skynda på min egen utveckling. Det är mycket viktigare för mig att jag kan fortsätta njuta av naturupplevelsen och den fysiska och mentala ansträngningen som ligger i att springa långa lopp i bergsmiljö. Målen och prioriteringarna för detta mitt första ultralopp sätter jag därför ganska lågt. Om det känns lika bra i kroppen som det gjorde under Swiss Alpine Marathon i somras skulle jag kunna springa på mellan 10-12 timmar. Och jag vill helst inte behöva springa med pannlampa mer än absolut nödvändigt! Men prio 1 är alltid att genomföra loppet, 63 kilometer inom maxtiden, dvs. 16 timmar.

När jag kollade deltagarlistan idag såg jag förresten att det kommer finnas en svensk till på plats på Mallorca, Jonas Westling, från IKSU Multisport i Umeå. Han kommer springa den långa sträckan, 107 km! Go, Jonas!!

Idag blir det tre filmer. Först ut är en tillbakablick över 2012 gjord av Sepp, en tysk bloggkompis. Det är egentligen ganska märkligt att en sån obskyr sak som att springa i berg "förbrödrar" utan att man ens träffats, eller hur?


Därefter två superhärliga filmer, från Teneriffa och Schweiz. Jag har äntligen lärt mig hur man länkar till Vimeo, så det är suveränt bra kvalitet! Njut! Jag får kårar längs ryggraden av filmen från Teneriffa, en del av filmen är från området kring Puerto de la Cruz, där jag sprang i höstas. Så sjukt vackert!


Teneriffa Trailrunning from Jörg Schneider on Vimeo.

Schweiz är inte så jäkla pjåkigt heller (sa han och fick nästan tårar i ögonen...).


Alpstein Trailrunning from Jörg Schneider on Vimeo.

2 comments:

 1. Lycka till nu på Mallorca och grymma filmer att ladda till.
  Är lite undrande över Teneriffa filmen, är inte en del klipp från La Palma, tycker det ibland ser exakt ut som i det vulkanlandskap jag sprang i där i Januari.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag kollade var orten El Molledo ligger, namnet flashar förbi på en markör längs stigen, och det ligger visst en bra bit från Puerto de la Cruz på östra sidan av ön.

   Det verkar som naturen är lite liknande på Teneriffa och La Palma, jag har sett dina bilder från La Palma, Bosse, och även Ian Corless och det ser så häftigt ut!

   Tack för peppen!

   Delete