Sunday, December 29, 2013

Kullen i december och 2013 års bästa trailfilm

I morse när jag vaknade var den första tanken i huvudet: var ska jag springa idag. Gårdagens sköna pass längs Kullamannens stigar på Kullen var lerigt, grisigt, blött och halt längs med den norra sidan av Kullahalvön och något mindre lerigt, grisigt, blött och halt längs den södra sidan. I alla fall tills det började regna med ca 3 km kvar till bilen. Trots de yttre förutsättningarna är Kullen alltid Kullen, det är helt enkelt ett fantastiskt område att springa långt och länge i. I och med att Kullaleden blev en del av Skåneleden tidigare i år har märkningen av lederna blivit bättre och nu är det i det närmaste omöjligt att springa bort sig och de stigar som leder nerför branterna till havet har också blivit bättre markerade (svårt att missa stora skyltar med varningar). Sträckan mellan Mölle och Arild är ungefär 17 km och går nästan helt på naturstigar med en hel del kupering, inga långa backar men det går upp och ner nästan hela tiden. Från Arild är det ca 5-6 km tillbaka till Mölle, så ett "varv" landar på 21-22 km. Vackert och utmanande. 

Här är ett par bilder från gårdagens pass.

Inspirationen fortsätter att hålla i sig efter de enorma booster jag fått av alla de lopp och långpass jag sprungit under 2013. Tisdagsträningarna med Team Nordic Trail har verkligen hjälpt till att hålla uppe löpningen, tillsammans med den varma vintern vi haft hittills. Och snart är det dags för 2014 års första utlandsresa kombinerat med löpning. Den 18 januari ska jag åka ända till Bornholm och springa Hammer Trail, Danmarks mest kända traillopp, eller i alla fall vinterversionen av loppet. Jag ska tävla för Team Nordic Trail för första gången och vi blir nästan 10 stycken TNT:are. Loppet finns i fyra olika distanser från 10 km till 50 miles. 10 kilometer känns precis lagom med tanke på att banan är så kuperad. 

Årets trailfilm är från Skyrunningfinalen vid Lago di Garda. Filmen är drygt 20 minuter, men det som gör det här till 2013 års häftigaste löparvideo sker efter ungefär 10.50 min. Aritz Egea, David Schneider och Kilian Jornet har ryckt åt sig ett par minuters ledning. Egea leder hela vägen upp till högsta punkten av banan, följd av Schneider och en joggande (!!) Kilian. Sen är det Kilian-show för hela slanten! Kolla bara hur han springer i nerförsbackarna, man blir ju SÅÅÅÅ avundsjuk. Han anpassar stegfrekvens och steglängd perfekt (12.30 min!) med perfekt balans och får det att se så enkelt och naturligt ut. Det ser ut som han nästan hoppar över vissa steg och tar dubbelsteg (?).

Se och njut!


No comments:

Post a Comment