Tuesday, December 11, 2012

Inget att rapportera, men drömmer om berg

Jag har inte sprungit utomhus på tre veckor. Har dock kommit igång med vinterträningen som planerat, vilket betyder långa promenader på löpband inställt på 15 %, min nya favorit Skierg och olika övningar på Bosuball, men jag saknar verkligen skogen och bergen.

Som statsanställd har jag sju veckors semester. Så varför ska det då vara så förbannat svårt att planera sin semester för nästa år? Varför ska de lopp jag vill springa antingen gå samma dag/helg eller vara utspridda över hela sommaren? Jag har (nästan) givit upp hoppet att kunna springa något lopp i Frankrike eftersom alla distanser över 20 km verkar kräva läkarintyg, vilket kostar skjortan i Sverige (eller Malmö i alla fall). Men det finns så många andra:

Trail Cap de Creus

Zugspitz Supertrail

Swiss Irontrail

Trail Verbier St Bernard

Trail Aneto "Dos Caras del Aneto"

Matterhorn Ultraks

Eiger Ultra trail

Trail du Tour des Fiz

Trail Golfo dei Poeti

Semi-Trail Ticino

Trail del Monte Soglio

Courchevel X-Trail

Trail du Verdon

Maratón Alpino Madrileño

Och så vidare, det finns hur många läckra, coola, vackra, inspirerande och underbara platser som helst att springa på. Vad ska man välja? Vad ska man välja??

3 comments:

 1. Nästan skadligt för hälsan med alla dessa lockande länkar, abstinensbesvären tilltar när man sitter med löpvila pga vristen och drömmer sig bort i bergen. Till sommaren blir det i varje fall UTMB, så årets mål är utstakat.
  Rekommenderar Trail Ticino, var med på deras premiärlopp i augusti i år, loppet blev tyvärr avbrutet pga vädret men det var en häftig och tuff bana och härligt med små lopp där alla känner alla efter ett tag, löpare, funktionärer och bybor.

  ReplyDelete
 2. Haha, livsfarligt att titta på dessa beroendeframkallande videosnuttar. Många som jag skulle vilja springa! Cap de Creus har jag varit flera gånger för att skåda fågel. Läcker avslut på Preenerna som "rinner" ut i Medelhavet.

  Du får haka på till Zugspitze och köra Supertrailen! Vore ju kul med sällskap.

  ReplyDelete
 3. Hola,

  Jag tycker du skall springa Trail Aneto (Dos Caras del Aneto) här i Spanien (Pyreenerna)!!! Den skall jag springa tillsammans med min spanska sambo (nästan svensk efter att ha bott i Sverige i 6 ar) i Juli 2013. Vi är dock nybörjare (har aldrig sprungit trail) :-)

  Om du kommer hit sa hjälper jag dig att hitta hotell och hur du skall ta dig hit. Jag bor i Madrid, men har hus i en by i närheten av byn Benasque där trailen startar och avslutas.

  Här har du deras webbsida: http://www.nlmt.com/index.php?mmod=staticContent&file=cursa&IDf=121

  För att springa denna trail behövs inget läkarintyg dessutom. Men ifall du skall springa mer än 42 km eller 67 km och väljer den pa 96 km sa maste du ha sprungit ett traillopp pa mer än 50 km sedan 1 Januari 2010:

  "Para la inscripción en la "Vuelta al Aneto" se ha de acreditar un trail de más de 50 km realizado desde el 1 de enero del 2010 y hasta el momento de realizar la inscripción"

  Under loppet kan du njuta av utsikten av Europas sydligaste glaciär och Pyereenernas högsta berg (Aneto) 3404 meter över havet. I dalen Benasque har de dessutom jättegoooood mat!!! :-)

  Fran min blogg:

  http://www.franmadridtillhimmelen.blogspot.com.es/2012/07/darar-eller-passionerade.html

  ReplyDelete