Sunday, January 13, 2013

Tips om core-träning

Kylan har kommit även till Skåne och det tar verkligen emot att springa utomhus. Eftersom jag svettas mer än de flesta (?) fryser ylle-buffen och det blir kallt om huvudet, tårna och fingrarna tycker inte om att det är minusgrader heller. Igår skulle jag ha sprungit ICEBUG Winter run på Bulltofta, men jag hade verkligen ingen inspiration. Barmark är inte så kul att springa på när jag hade tänkt mig snö och is (måste ha glömt att det här är Malmö!) och rundan på Bulltofta har jag sprungit tillräckligt på ett tag.

För att få lite nya idéer gick jag till Friskis och körde alternativ träning. Det var faktiskt lite inspirerande, för överallt runt mig tränades det på alla möjliga sätt, olika övningar, varianter både med och utan redskap. När jag på darriga ben gjorde vanliga enkla knäböjningar på Bosu-bollen var det en tjej som samtidigt körde sina övningar med Bosun och det var så jäkla imponerande! Utan en darrning i kroppen, stod hon på ett ben och gjorde pistols (se videon nedan), lyfte andra benet rakt upp och greppade om vristen och andra övningar som jag bara kan drömma om! Hon måste ha en core av stål.


Jason Robillard som bland annat driver sajten Barefoot Running University har även gjort en del bra youtube-videor där han visar olika övningar specifika för löpträning. Här är två exempel.De här enkla övningarna kan vem som helst göra innan eller efter nästa löppass. Bygger både styrka och kondition.


Lyssnar du inte på Trail Runner Nations poddar? Då har du missat The Sock Doc, Steve Gangemi. Han är läkaren och triatleten mm som ger supertips om i stort sett allt träningsrelaterat, och särskilt om att springa långt på Stig. Väl värt att lyssna på under träningspasset, jag lovar!

No comments:

Post a Comment