Friday, June 7, 2013

STT Kristianstad - årets absolut skönaste löpning

Igår gick Salomon Trail Tour Kristianstad, ett av mina måste-lopp för året. Vädret kunde inte ha varit bättre, strålande solsken och ungefär 25 grader. Flera hundra löpare och deras familjer hade picknick i närheten av start och målområdet i Bockebodaskogen. På väg till Kristianstad hade jag fortfarande inte bestämt mig för om jag skulle springa 6 eller 12 kilometersbanan. Till slut blev det 12 km, men med tanke på den nästan obefintliga löpträningen den senaste månaden tänkte jag bara ta det som ett träningspass. Jag insåg att jag inte skulle vara i närheten av förra årets tid.

Ett nytt tidtagningssystem gjorde att starten sköts framåt en kvart vilket var rätt skönt, lite extra tid att värma upp i solen. När starten gick la jag mig allra längst bak i fältet och lät benen gå lite som de ville. Mina New Balance 101:or, skovalet för dagen eftersom det varnats lite för blöta marker, visade sig ganska snabbt vara fel skor. De gnagde hål på båda lilltårna och jag var tvungen att stanna 3-4 gånger för att knyta om skorna. Till slut visade det sig att det enda sättet som var skönt var löst knutna skor och "hoprullade"tår. Nå, det var ett litet problem och egentligen inget som kunde störa upplevelsen av den fantastiska banan, solen som lyste genom grönskan kastade skuggor och reflexer i bladen och det var riktigt vackert i skogen. Stigen gick genom både barr och lövskog, både på stig och obanat. Det bästa partiet var den supermjuka delen av banan där man sprang på tjocka lager av tallbarr. Till och från kom jag ifatt någon löpare i uppförsbackarna, men de sprang ifrån i nedförsbackarna. Från ca 6-7 kilometer sprang jag helt själv och höll ett lagom träningstempo in i mål. Kusin J gjorde sitt första traillopp och sprang in på topp 10, fantastiskt bra gjort!

Funktionärerna vid vätskestationerna var som vanligt mycket vänliga och den manlige konferencieren lite av ett komiskt geni (hans kommentarer om de miljontals myggorna var obetalbara).

Vi ses igen nästa år Bockeboda!

Kärret på halvmaradistansen (lånat från arrangörens facebook-sida)


Ett annat soligt och vackert lopp gick förra veckan i Washington State, superläcker video.


Sun Mountain Race from CuziFilms on Vimeo.

2 comments:

  1. Replies
    1. Tack för kommentaren! Jag kan dock inte ta åt mig någon cred för bilden, men loppet var bra!

      Kollade din blogg och du bor ju också i Skåne! Turen mellan Malmö-Lund har jag gjort två gånger, tråkig väg men känns gott när man är klar.

      Delete