Friday, August 30, 2013

UTMB från soffan

Ingen kan ha missat att UTMB pågår just nu. TDS har redan avgjorts och det långa loppet och CCC börjar imorgon. Jag tänker följa loppet från min sköna soffa, endast med avbrott för ett spinningpass på lördag förmiddag. IRunFar brukar ha suverän rapportering från loppet och har en live feed, Ian Corless finns på plats för att ta sina fantastiska bilder och rapportera om loppet och för första gången på tre år verkar det som om vädergudarna är med löparna och att loppet faktiskt kommer följa den ordinarie vägen. Det kommer bli riktigt spännande i år.

Hur kommer det att gå då? På herrsidan finns det minst 10 stycken som kan vinna, men på damsidan är det lite tunnare, men Rory Bosio och Francesca Canepa kommer nog att fightas om segern. Det vore superkul om det blir en tajt kamp efter Lizzie Hawkers jättesegrar senaste åren. Bryon Powell gjorde en intervju med en av förhandsfavoriterna på herrsidan, Anton Krupicka häromdagen där han visade en lite märklig sida av sig själv. Det var inte alls den, åtminstone jag har fått den uppfattningen, ödmjuke Tony.


Antingen är det högintensivt psykkrig från Tonys sida, alla jänkarna snackar om att nyckeln till att göra ett bra UTMB ligger i att ta det lugnt första 90-100 km för att spara på krafterna och kunna spurta förbi "eurosarna" innan Chamonix, eller så har han fullständigt missbedömt banan. Det är Antons första UTMB och det känns som han antingen kommer att bryta loppet eller, mindre troligt, göra en Hal Koerner (som blev UTMB-kung när han inte bröt loppet 2011 utan kämpade sig runt på nästan 40 timmar trots att han gått slut på energi och fått problem med en fot). Jag tror på Julien Chorier som vinnare även om han för bara två månader sen sprang (och vann!) Ronda dels Cims, kanske med Jonas Buud som en dark horse.

På lördag eftermiddag vet vi hur det gick och även hur det gått för de andra 14 svenskarna (!).

LYCKA TILL ALLIHOP!

Och så här vackert kan det vara i franska Alperna under UTMB.

No comments:

Post a Comment